Banner
Banner

Летните коктейли без алкохол за фини дами

Деспина Янева, снимки интернет

1. «Девствената Мери»
В шейкър, напълнен наполовина с лед, се смесва 300 мл доматен сок, Табаско на вкус, малко сос Уочестър, чаена лъжичка хрян и сок от една четвърт лимон. Сложете прясно смлян чер пипер и сол. Разбъркайте, охладете и сипете в студена чаша. Украсете с нещо зелено по избор и каквото ви е под ръка.

2. «Шърли Темпъл»
Това е класически безалкохолен коктейл, който носи името на малката актриса. Изсипете в чаша сок от грейпфрут и добавете джинджифилов сироп или настърган ситно джинджифил. Добавете сок от лимон и готово.

3. «Лек морски бриз»
В миксер леко разбъркайте равно количество сок от портокали и ананас, налейте в чаша с лед. Украсете с листа от мента. За лятото е добре да си имате в саксийка от тая чудна билка.

4. Коктейл «Меден месец»
В шейкъра, пълен с лед, смесете по 100 мл ябълков и прасковен сок, сок от половин лайм и 2 ч.л. мед. Ратърсете и сипете в чаши за шампанско. Украсете с дребни плодчета.

5. «Безопасен секс на плажа»
В шейкър с лед наполовина налейте 1 част прасковен сок, 3 части портокалов сок и сок от половин лайм. Разбъркайте и сипете в чаша с лед. Украсете с кора от лайм и парчета портокал.

6. «Брук Шилдс»
Съвременна версия на коктейла «Шърли Темпъл». В шейкър, напълнен с 2/3 лед, добавете 50 мл портокалов сок, 25 мл сок от лимон, малко сок от лайм. Прелейте във висока чаша и добавете тоник, джинджифил.

И накрая се доверете на своето въображение - направете си безалкохолни коктейли с всичко, което ви е под ръка у дома. Диня, грозде, ябълки, кайсии, пъпеш... Няма несъвместими плодове. Да ви е сладко.

Banner